Güncel Haberler

Seçil Erzan’ın yargılandığı davada yeni gelişme! Ali Yörük serbest bırakıldı, tutuklu tek sanık Erzan oldu

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük’ün yanı sıra tutuksuz yargılanan Rüya Sağır, Hüseyin Eligül, Atilla Yörük, Asiye Öztürk, Nazlı Can ile partinin avukatları katıldı.

Duruşmada Hayati Elöz’ün avukatı olduğunu iddia eden Selman Ok, müvekkilinin bankanın İzmir Bornova şube müdürü tarafından benzer yöntemle zarar gördüğünü öne sürerek davaya katılma talebinde bulundu.

Mahkeme bu talebin reddine karar verdi.

Tutuklu sanık Erzan, Fatih Terim’in davaya müşteki olarak katılmasıyla ilgili olarak kendini savundu.

Erzan, Terim’in hesap hareketlerini inceleyemediğini ancak hesabındaki tutarların teftiş kurulu ve bilirkişi raporlarıyla örtüştüğünü iddia ederek, bilirkişi raporunun, hesabına giren çıkan paranın 3 milyon dolar olmadığını doğruladığını savundu.

“ARARIMIZDA KARDEŞ-KARDEŞ İLİŞKİSİ OLDU”

Hakim şöyle dedi: “Fatih Terim adına ‘Onu bir yere koyacağız’ dediniz. Erzan, “Parayı elinden aldın mı?” dedi:

“Fon adına hiçbir zaman para almadım. Sırf aramızdaki dostane ilişkiden dolayı bana iki kere 300.000 dolar ve 400.000 dolar ödendi. ‘Bir ev al, arsa al.’ Banka işlemlerinden dolayı değil aramızdaki abi-kardeş ilişkisinden dolayı kendisini değerlendirmemi istedi. Ocak 2022’den itibaren bana Galatasaray’dan ve Türkiye Futbol Federasyonu’ndan elde edilen gelirler de dahil olmak üzere nakit ödemeler yaptı. ellerimle.”

Sanık Erzan, Terim’in zorla faizli para istemediğini, kendisine “Paramız var mı? Ne kadar paramız var?” diye sorduğunu söyledi. Zaman zaman sorduğunu ve ödeyebilecekleri tutarı sanık Rüya Sağır aracılığıyla Fatih Terim’e ilettiğini belirtti.

“BAŞKALARINA FAİZ OLARAK ÖDEDİM”

Erzan, Fatih Terim’in işlemlerinde herhangi bir usulsüzlük yapmadığını, Terim’in kendisiyle mesaj yoluyla veya personeli aracılığıyla iletişim kurduğunu, Terim’den aldığı toplam 700 bin doları faiz olarak başkalarına ödediğini söyledi.

Fatih Terim’in avukatı Okan Demirkan, şunları söyledi: “Seçil Hanım, Fatih Terim’e Rüya Sağır’dan emanet hesabında 3 milyon dolar bulunduğunu belirten bir SMS gönderildi. Sayı giderek artıyor. Dosyaya göre o, Bu mesajları gönderen kişi bunu nasıl açıklayacaksınız?” Erzan, soruyu şöyle yanıtladı: “Öğretmene ‘hayır’ diyemediğim için zaman zaman Rüya’ya ‘1 milyon, 2 milyon dolar’ dedim. “Dediğim günler oldu ama bu rakamlar hiçbir zaman öğretmenin hesabında olmadı, hesap hareketlerine göre ortaya çıkacak” diye cevap verdi.

Emre Belözoğlu’nun avukatı Şekip Mosturoğlu’nun sorusu: “Denizbank’taki ücret dışı uygulamaları kimin biliyordu?” Soruya yanıt veren Erzan, “O dönemde kim olursa olsun, bütün üst kurul biliyordu. Hakan Ateş’in haberi olmadan kimse gişe yapamazdı.” dedi.

Sanık Erzan, savunmasının devamında, Hakan Ateş’le önce merkezde, ardından Çorlu’daki şube açılışında buluştuğunu, Fatih Terim’le de Galatasaray spor kulübü tesislerinde buluştuğunu ifade etti. müşterilere ziyaretler.

“FATİH TERİN DİYE BİR DURUMDAN SONRA KONUŞMADIM”

Terim ile Ateş’in dostluğa dayalı bir ilişkisi olduğunu belirten Erzan, şöyle konuştu: “Ben ‘Fatih Terim fonu’ diye bir durumdan hiç bahsetmedim. Bütün bu insanlar faizin hukuk dışı yerden geldiğini biliyorlardı, bana ‘Git, al’ dediler. Kimden istersen bize parayı ver.’ Herkes biliyordu ama konuşulmuyordu. Onlara göre para nereden gelirse gelsin, kendi aralarında şunu söylemeye başladılar: “Ben özel bir fondan söz etmedim.”

Davaya eklenen yeni müştekilerden 74 yaşındaki Sevim Sinih, tarlasını satarak sanık Nazlı Can’a 1 milyon 250 bin lira verdiğini, eşinin ise sanık Nazlı Şekerler’e 1 milyon lira verdiğini söyledi.

Sanık Erzan’la Florya Bankası şubesindeki odasında buluştuklarını ve Erzan’ın kendisine ıslak imzalı bir belge verdiğini anlatan Sinih, şöyle konuştu: “Seçil bana ‘Paran artıyor Sevim abla.’ “Daha sonra 1,3 milyonu geri alıp oğluma ev aldım ama kızıma alamadım. Nazlı’ya güvenmiştim, şikayetçiyim” dedi.

Duruşmada konuşan bazı müştekilerin avukatı Rezan Epözdemir, gazeteci Lube Ayar’ın sosyal medya hesabından sanki kendisi hakkında mahkeme salonunda söylemediği bir açıklama yapmış gibi paylaşım yaptığını kaydederek Ayar’ın kaldırılmasını istedi. mahkeme salonundan.

Ayar, söz konusu açıklamayı odada bu şekilde duyduğunu söyledi.

“BEKLEYİN GÖRECEKSİNİZ”

Ayar, mahkeme başkanı tarafından salondan çıkarılırken Epözdemir’e, “Göreceksin, bekle” dedi. Epözdemir, ifadesinin ardından heyetten Ayar’ı tehdit ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

Adli Komisyon, söz konusu anları kaydetti.

Duruşmaya 10 dakikalık aranın ardından devam edildi.

Tanık olarak dinlenen eski banka çalışanı Volkan Çiftçi, Erzan’la 2016-2020 yılları arasında Florya şubesinde çalıştıklarını, o dönemde Erzan’a yönelik herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını anlattı.

Duruşma avukatların beyanlarının görüşülmesi amacıyla ertelendi.

TEK SANIK Seçil ERZAN

Aranın ardından mahkeme, tutuklu sanık Ali Yörük’ü serbest bıraktı. Böylece davada tutuklu olan tek sanık Erzan oldu.

Kaynakçı: IHA-AABu içerik Recep Demircan tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu