Güncel Haberler

“Doktorlar kendilerini değerli hissetmek ister”

Özel Hastaneler Platformu Derneği’nin düzenlediği “12. Sağlık Zirvesi”nde konuşan Memişoğlu, Türkiye’de nüfus doktor sayısıyla artarken, sağlık turizmi ile sağlık hizmeti gelişirken, özel sektörün artmadığını söylemenin yanlış olduğunu söyledi. .

Sağlığın geleceğini üniversitelerin yönettiğini belirten Memişoğlu, yükseköğretim kurumlarının sağlıkla ilgili insan kaynağının niteliğini ve kişiliğini oluşturduğunu, bu kurumların iyi olmaması durumunda önümüzdeki yıllarda insan kalitesinin yetersiz kalabileceğini söyledi.

Sağlık alanında sürdürülebilir bir ekonomi yaratılması gerektiğini anlatan Memişoğlu, şöyle konuştu: “Neden sağlık üreten demeye çalışıyoruz? Aslında sağlık turizminde de karlı, kendi kendini finanse eden bir sektörden bahsettiğimizi gördük. Birçok argümanı var, ürettiği işin ekonomik değeri olan bir sektörden bahsediyoruz.” dedi.

“Doktorlar kendilerini değerli hissetmek ister”

Hekimliğin, kaybedilmemesi gereken etik değerleri, özverisi ve hedefleri olan bir meslek grubu olduğunu belirten Memişoğlu, şöyle konuştu: “Tıbbın hastayla olan bu empati duygusunu, özverisini ve iletişimsel ilişkisini yok edersek hepimiz kaybederiz. Bu tarafa da dikkat etmek lazım.” dedi.

Hekimliğin zorla çalıştırılacak bir meslek olmadığını belirten Memişoğlu, şöyle konuştu: “Doktor kendini değerli hissetmek ister, onu hiçbir şeye zorlayamazsınız. Yönetilmesi zor olan doktor analitik düşünür ve hemen bulur. boşluk Bu yüzden doktor amaç, istek ve sevgiyle çalışan adamdır. Bu yüzden ona hedefler koyacağız.” .Amaç: “Üreteceksin, başaracaksın.” Bunu gerçekleştirmeye çalışacağım.” değerlendirmesini yaptı.

Türkiye’de özel sektörün estetik alanında iyi bir konumda olduğunu belirten Memişoğlu, şöyle konuştu: “Ama sağlıklı olan kısmının sağlığını da yönetmemiz gerekiyor. Özel sektör olarak buna bakıp yol göstermemiz lazım. Bunu bakanlık olarak hem kendini iyi hissedenlere hem de kendini iyi hissetmek isteyenlere hizmet etmek zorundayız, yapmıyoruz.

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı’nı (TÜSEB) bilim üreten, bilim üretmek isteyen üreticilerden veya bilim insanlarına yatırım yapmak isteyen büyük fonlardan oluşan bir ekosistem oluşturacak bir yapıya dönüştüreceklerini belirten Memişoğlu, şöyle konuştu:

“Bildiğiniz gibi TÜSEB’in de bir şirketi var. Gerektiğinde bu tesisleri kendi finansmanıyla yapabileceğini öngörüyoruz ve bunu esasen bakanlığımızın bilim ve üretim mutfağı olarak görüyoruz. hangi klinik çalışmaları yapacağız, hangi bilimi öne çıkaracağız, burada yaratacağız.

Ayrıca ham petrol olarak değerlendirdiğimiz sağlık verilerimizin bilimsel olarak işlenmesini TÜSEB’in Yapay Zeka Enstitüsü’ne göndereceğiz ve orada petrolü operasyonel hale getirip rafine edip dünya biliminin hizmetine sunacağız. Böylece o veriyi Türkiye’de hem yazılım hem de bilişim anlamında kullanacağız, sağlık hizmetleri, tedaviler ve yeni bir şeyler söylemek için kullanacağız.

Büyük hastanelerimizde de teknoloji üsleri kuracağız. Dolayısıyla teknolojinin, bilim adamlarının ve hastaların aynı durumda olduğu ve bunun için özel fonların olduğu alanlarda yeni şeyler söyleyeceğiz. Bu çok açık. Bunlar bizim hedeflerimizdir.”

Konuşmanın ardından Özel Hastaneler Platformu Başkanı Mehmet Altuğ, Memişoğlu’na Gaziantep’te kendi adına dikilen fidanın sertifikasını takdim etti.

Zirve kapsamında ayrıca Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Birliği Başkanı Reşat Bahat Altuğ ve TOBB Sağlık Meclisi Başkanı Banu Küçükel de konuşma yaptı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu