Güncel Haberler

Dünyanın konuştuğu suikastın arkasındaki isim: Thomas Matthew Crooks… Evi kuşatıldı, Amerikalı yetkili kullandığı silahı ortaya çıkardı! Milyonlarca evde var

Dünya, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Pensilvanya’daki mitingi sırasında uğradığı saldırıyı konuşuyor. Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı olan eski ABD Başkanı Trump, miting kürsüsünde destekçilerine seslenirken silahlı saldırıya uğradı. Trump’ın sağ kulağından yaralandığı ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Saldırıda gösteriye katılan 1 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.

ABD Gizli Servisi, miting alanı dışındaki yüksek bir yerden kürsünün bulunduğu yere kadar defalarca ateş eden saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıklarken, FBI, soruşturmaların ardından cinayete teşebbüs eden zanlının olay yerinde öldürüldüğünü duyurdu. sahnede 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks vardı. Suikast girişiminin ardından pek çok ayrıntı merak konusu oldu. Bunlardan biri şüpheli Thomas Matthew Crooks’un kullandığı silahla ilgiliydi.

1024xaraba

TRUMP’A SUİKAST GİRİŞİMİNDE KULLANILAN SİLAH: AR-15

Washington Post’un haberine göre, isminin gizli kalmasını isteyen ABD’li yetkili, miting sırasında Trump’a suikast girişiminde bulunduğu ve olay yerinde öldürüldüğü iddia edilen şüphelinin “ArmaLite Tüfek Model 15” (AR-15) kullandığını söyledi. ) yarı otomatik tüfek yazın.

Şüpheli Thomas Matthew Crooks’un kullandığı AR-15 tipi yarı otomatik silah, başlangıçta askeri kullanım için tasarlanmış olsa da, silah üreticilerinin kendi versiyonlarını piyasaya sürmesiyle ABD’de siviller tarafından en çok satın alınan silahlardan biri haline geldi.

Crooks’un kullandığı AR-15, ABD Ordusunda kullanılan M16’nın yarı otomatik sivil modelidir.

ABD’DE YAKLAŞIK 16 MİLYON KİŞİ AR-15 TÜFEĞİNE SAHİP OLABİLİR

2022 Washington Post ve Ipsos araştırmasından elde edilen verilere göre, ABD’de her 20 yetişkinden 1’i Trump’a yönelik saldırıda kullanılan AR-15 tarzı tüfeğe sahip. Bu, yaklaşık 16 milyon kişinin en az bir AR-15’e sahip olduğu anlamına geliyor.

991 milimetre uzunluğunda ve 2,97 kilogram ağırlığındaki tüfeğin etkili menzili 457 metredir.

Yüksek hızda mermi atma özelliğine sahip silahtan çıkan mermiler, organları bir anda yok edecek yoğunlukta bir şok dalgasıyla hedefi vuruyor.

AR-15’in küçük, hafif .223 kalibrelik (5,56 milimetre) mermisinin namlu çıkış hızı saniyede yaklaşık 1006 metredir. Ayrıca 1 saniyede 6 futbol sahası mesafeyi katedebilmektedir.

Merminin göğüs boşluğuna isabet etmesi durumunda akciğer dokusunu yırtabileceği, sinir ve damarlara zarar verebileceği ve ölümle sonuçlanabilecek ciddi kanamalara neden olabileceği belirtildi.

Mermi, hızından dolayı bir “patlama etkisi” yaratır ve vücudun içinden geçen çizginin ötesinde iç yaralanmalara neden olur.

AR-15 tarzı yarı otomatik silahtan çıkan mermi hedefi vurduktan sonra, 9 mm’lik mermiye sahip tabancaya göre vücudun çıkış bölgesinde daha büyük bir açık yaraya neden oluyor.

Görgü tanıkları, silahın ateşlendikten sonra havai fişek ya da “kükreme” gibi yüksek bir ses çıkardığını söyledi.

The Washington Post ve Ipsos’un 2022 anketi de AR-15 sahibi kişilerin genellikle “40-65 yaş arası beyaz tenli erkekler ve Cumhuriyetçi Parti destekçileri” olduğunu ortaya koyuyor.

TRUMP’A SUİKİS GİRİŞİMİNDE BULUNAN DOLANDIRICILARIN EVİ ÇEVRİLDİ

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı eski ABD Başkanı Donald Trump’a düzenlenen saldırının yansımaları devam ederken, olay yerinde öldürülen 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks’un evi polis araçlarıyla çevrildi.

FDSFSDF

Sıkmak
KPSS'yi geçti, parkta dinlenirken başından vuruldu!KPSS’yi geçti, parkta dinlenirken başından vuruldu!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu