Güncel Haberler

Fas Mutfağının Balzama Sarılmış Gülü: Şebakiye (Chebakia) Tarifi – Son Dakika Gurme Haberleri

Kuzey Afrika mutfağının incisi olan Fas, uyumlu baharat ve tatlılar dansı ile ünlüdür. Şebaki (Chebakia), bu zengin mutfağın en ikonik tatlılarından ve işçilerinden biridir. Kesilmiş hamurun yetenekli gömleği ile hazırlanan ve gül şekli veren bu bisküviler, nar gibi sıcak yağda kırmızıdır.

Şebakiye tarifi

Malzeme

  • Makarna: un, yumurta, erimiş yağ/zeytinyağı, sirke, portakal suyu (veya pembe su), mandor/susam, anason/rezene tohumları, safran ve kabartma tozu karışımı.
  • Şurup (Noble): Bal, portakal çiçek suyu, birkaç damla limon suyu.
  • Kızartma ve dekorasyon: Bol yağ, kavrulmuş susam tohumu.

Yapı

  1. Hamurun hazırlanması: Un ve tüm kuru baharatlar karıştırılır. Sert bir hamur ıslak malzemeler (yağ, yumurta, turuncu çiçek suyu vb.) Eklenerek saklanır. Hamur en az 30 dakika tutulur.
  2. Hüküm: Giyinmiş hamur ince açıktır, dikdörtgenlere kesilir ve bu parçaların ortasında bir bıçakla dört paralel kesime atılır.
  3. Bir gül şeklini verin: kesilmiş hamurlar akut bir hareketle ortadan kaldırılır ve iç içe geçer ve gülün (çiçek) şekli verilir.
  4. Kızartma: Şekla şekilli, altın renginin her iki tarafı ve fazla yağ boşalana kadar orta ateşte bol miktarda sıcak ısıtmalı yağda kızartın.
  5. Şurup’a batma: Kızartma işlemi tamamlanır tamamlanır tamamlanmaz, sıcak odalar önceden hazırlanmış sıcak bal şurubuna daldırılır ve şurubu tamamen çekmeleri beklenmektedir.
  6. Servis: Şuruptan çıkarılan tatlılar birçok kavrulmuş susam tohumu ile servis edilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu