Güncel Haberler

İsrail basını: Hükümet kuzey Gazze’yi ilhak etmeye hazırlanıyor

Benn, gazetedeki yazısında İsrail’in Gazze savaşının ikinci aşamasına girdiğini belirterek, bu aşamaya ilişkin planlarını açıkladı.

Benn, makalesinde şu ifadelere yer verdi:


“Bu aşamada İsrail, Gazze’nin kuzeyinden Netzarim Koridoru’na (kuzey ile güneyi ayıran koridor) kadar olan bölgede kontrolü sürdürmeye çalışacak. Bu bölge, uluslararası muhalefetin derecesine göre kademeli olarak yerleşim ve ilhak için hazırlanacak. Bu plan hayata geçirildiğinde, eski İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi “Başkanı emekli general Giora Eiland’ın önerdiği gibi, kuzey Gazze’de kalan Filistinliler, açlık tehdidi altında ve canlarını koruma bahanesiyle oradan uzaklaştırılacak.”

Benn, Netanyahu’nun İsrail topraklarını genişletmeyi hayal ettiğini ve bunun gerçekleşmesi durumunda bunun kendisi için mutlak bir başarı olacağını kaydetti.

UNRWA’nın Gazze’den çekilmesi

Netanyahu’nun geçen hafta orduya, uluslararası kuruluşlar yerine Gazze’ye insani yardım dağıtmaya hazırlanması talimatını verdiğini hatırlatan Benn, Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi’nin bu konuda tereddüt ettiğini, çünkü bunun askerleri tehlikeye atacağı ve maliyetinin yüksek olacağını söyledi. Netanyahu tavrını değiştirmedi.

Benn, İsrail’in yardım akışını kontrol etmesi halinde, sağ İsraillilerin İsrail karşıtı olarak gördüğü Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nı (UNRWA) tamamen Gazze’den çıkarma fırsatına sahip olacağını savundu. Siyonist proje. .

İsrailli mahkumlar

Netanyahu’nun tutukluları Gazze’ye getirmekten vazgeçerek onları Hamas tünellerinde işkenceye ve ölüme terk ettiğini kaydeden Benn, bunun Hamas siyasi büro şefi Yahya Sinvar için işleri değiştirmeye yönelik olduğunu söyledi.

Benn şunları söyledi: “Tutuklular, İsrail’in büyük bir tepki vermesini sağlayacak bir varlık olmak yerine, Filistinliler üzerinde bir yük olacak ve İsrail’in savaşı ve ablukayı sürdürmesinin bir nedeni olacak.” ifadesini kullandı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu