Güncel Haberler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan ‘erken seçim’ uyarısı: İktidar Yargıtay kararını göremiyor

İstanbul 7. Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi, Ekrem İmamoğlu’nu, Yüksek Seçim Kurulu üyelerine “aptal” dediği gerekçesiyle Aralık 2022’de 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.

REKLAM

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Salı günü katıldığı bir televizyon programında, hakkında devam eden “aptalca” davaya ilişkin açıklama yaparak, iktidar partisinin olası bir yaptırım kararında Yargıtay’ın kararını göremeyeceğini söyledi. Yargıtay’dan erken seçim yapılacağı belirtildi.

İmamoğlu, şunları söyledi: “Bu, ‘aptalca olay’ denilen saçma ve komik bir şey yüzünden birisini siyaseten yasaklamak. Senin derdin ne? Kimden korkuyorsun, neden korkuyorsun, neyi engellemeye çalışıyorsun?”

Sözcü programında konuşan İBB Başkanı, “Bu bir cezadır, artık verin. Buradan söylüyorum: Bu millet öyle bir ceza veriyor ki… Adalet bekliyoruz. “Bu saçma davayla neden cumhuriyete ve demokrasiye zarar veriyorsunuz?”

“Hodri bir meydan okumadır. Bu millet ayağa kalkacaktır. Yargıtay kararını verip sizi evinize gönderinceye kadar bu millet size süre vermeyecektir. Onun yöntemi de belli. Erken seçim gelecek.” dedi.

Ne oldu?

Ekrem İmamoğlu, Fransa’nın Strazburg kentinde düzenlenen Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ne konuk olarak katılarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ilk belediye başkanı seçildiği Kasım 2019’da bir konuşma yapmıştı.

Dönemin İçişleri Bakanı olan AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, İmamoğlu için şunları söyledi: “Bunu Avrupa Parlamentosu’na gidip Türkiye’den şikayet eden aptala söylüyorum. Bu millet size bunun bedelini ödeyecek. Bunun.”

İmamoğlu, Soylu’ya şunları söyledi: “31 Mart seçimlerini iptal edenler, onların gözünde dünyadaki, Avrupa’daki durumumuza baktığımızda, olanlara, bitenlere baktığımızda, Mart’ı iptal edenler… 31 seçimleri aptallıktır, önce buna odaklanalım.” Cevap verdi.

Türkiye’de seçimleri düzenleyen Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyeleri, hakarete uğradıklarını ve mağdur edildiklerini belirterek, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazılı suç duyurusunda bulundu.

Başsavcılık tarafından hazırlanan iddianamede, İmamoğlu’nun “mecliste görev yapan kamu görevlilerine görevleri nedeniyle alenen hakaret” suçundan 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. “

İstanbul 7. Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk bölümünde Ekrem İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası verildi.

Dava, son iki yıldır Yargıtay’ın bir alt kademesi olan ve Türkiye’de “Yargıtay” olarak da değerlendirilen Yargıtay’da görülmeye devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu