Güncel Haberler

İzmir’de elektrik felaketi durumunda geçici karar alındı ​​- Son Dakika Türkiye Haberleri

İzmir’de yağmurda sokakta yürürken elektrik çarpması sonucu hayatını kaybeden İnanç Öktemay (44) ve Özge Ceren Deniz’in (23) ölümüyle ilgili 13’ü tutuklu 42 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşması 2 gün sürdü. 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle.

Mahkeme başkanı sanık ve avukatların savunmalarının ardından geçici kararını açıkladı.

Tutuklu 13 sanığın adli denetim koşullarının yetersiz olduğu belirtilerek tutukluluklarının devamına karar verildi.

Tutuklu olmayan sanıklardan yalnızca hamile Alara Ekli’nin evsizlik kontrol şartı kaldırıldı.

SANIKLARIN SAVUNMASI DUYULDU

Gözaltına alınan sanıklardan ilk dinlenen firma sorumlusunun bölge operasyon müdürü AS, şunları söyledi: “Kazadan önce hiçbir şey bilmiyordum. Kazadan sonra öğrendim. Bilmiyorum.” Bana atfedilen suçlamaları kabul etmiyorum.”

İZSU AE Yapı Denetim Koordinatörü tutuksuz sanık, şunları söyledi: “Görev tanımı sahaya giderek gözlemcinin sunduğu raporları incelemek. Şubat ayının ilk haftasında imalat asfaltlandıktan sonra kaç adet menfez olduğunu gördük. Üretildi ve kaç metre ağa bağlandı, ardından avans ödemelerine başladık, benim tek başıma imza atma yetkim yok” dedi.

Avukatların saha denetiminin tarihiyle ilgili sorularını yanıtlayan AE, incelemenin şubat ayının ilk haftasında gerçekleşeceğini söyledi. İZSU’nun bölgede beton kırdığı yönündeki iddialara ilişkin soruya yanıt veren AE, şunları söyledi: “Çalışma kampımda herhangi bir ihlal görmedim. Olayın üzerinden uzun zaman geçti. bunu bildirme yetkisine sahiptir.”

Sorumlu firmanın inşaat işlerinin amiri olan bilirkişi sanık AD, şunları söyledi: “Elimde projeye ilişkin uygun imzalı belgeler olmamasına rağmen önceden ilerleme belgelerinin hazırlanması ve doğrulanması görevi bana verildi. Soruma göre imzalama yetkim var, sadece Tedaş enerji kablolarını hazırladım, ikinci madde 10 cm’lik kanal derinliği ile ilgili. kum, sonra kablo, sonra kum ve diğerleri Burada uzman komisyonu 20 cm’nin üzerinde enerji hattı incelemesi gerçekleştirdi Enerji kablosunun ısınması doğal gazı etkileyebileceğinden uzman, yayınlanan standartlara uygun bir inceleme gerçekleştiriyor.

Tutuksuz sanık İZSU inşaat mühendisi Deniz S., şunları söyledi: “Sanıklıkta kaldığım için çok üzgünüm. İZSU’da ilk işime 2023 yılında başladım. İşyerinde üstlerimin rehberliğinde çalışıyorum. Kontrol panelindeki arkadaşlarımla birlikte müteahhidin ilgisi sadece ızgaralardadır.” “Yapılıp yapılmadığını kontrol ettim, sorumlu değilim” dedi.

Savunma avukatları şu soruyu sordu: “Hayati önem taşıyan bir işi denetlerken ‘burada aşağıdaki boyutlarda iki boşluk yapılması gerekiyordu ve yapıldı’ gibi sadece gözleme dayalı mı çalışıyorsunuz?” Bunun üzerine sanık Deniz S., “Evet, benim görevim orada kaç boyut ve kaç tane boşluk yapıldığını kontrol etmek.”

Savunma avukatları Deniz S.’nin görev ve yetkilerini sorduğunda, ızgaraların imalatında kullanılan kum, çimento gibi malzemelerin kontrol edilip edilmediği, teknik şartnamelere uygun olup olmadığı sorusu dikkat çekti. “Izgaraların teknik özelliklere uygun olup olmadığını ve doğru malzeme kullanıldığını nasıl anlarsınız?” sorusuna sanık, “Benim görevim işin yapıldığı yere gidip doğruluğunu kontrol etmek. Raporda yer alan bilgilere göre orada 3 ızgara yapılıp yapılmadığını kontrol ettim.”

Duruşmada İzmir Cumhuriyet Başsavcı Yardımcısı Necati Kayaközü, savcılığın mütalaasını açıkladı. Tutuklu 13 sanığın tutukluluk halinin devam etmesi yönünde çağrıda bulunan Başsavcı Yardımcısı Necati Kayaközü, şunları söyledi: “Müzakerelerin yanıtını bekliyorum, suçtan zarar görme ihtimali nedeniyle müştekilerimin katılım taleplerinin kabul edilmesi, müzakerelerin reddi. Suçtan zarar görmedikleri anlaşıldığından, olayla ilgili bilgisi ve görüşü olduğuna inanılan tanıkların tespit edilerek dava dosyasına eklenmesi amacıyla İzmir Barosu’ndan davaya katılma talebinde bulunuldu.” tazminat istiyor. sunulan kamera kayıtlarının incelenerek rapora sunulması, sanıkların savunmaları tamamlandıktan sonra olay yerinde inceleme yapılması ve dosyadaki yeni deliller hakkında yeni bilirkişi görüşü alınması, bazı sanıkların savunma avukatlarının katılma talebinin reddedilmesi Suçun sadece kamu görevlileri tarafından işlenen spesifik bir suç teşkil etmemesi nedeniyle sanıklar hakkında, tutuklu sanıklara isnat edilen suçun niteliğinin ve kapsamının belirlenmesinde “Adli kontrol kararı verilen sanıkların duruşmalarına devam etmeleri rica olunur.” yakınları nedeniyle tutuklulukları, delillerin durumu, diğer sanıkların savunmalarının henüz verilmemiş olması, dosyada kuvvetli suç şüphesini gösteren beyan ve belgeler ile olguların bulunması, yanı sıra delillere müdahale şüphesi.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu