Güncel Haberler

Kılıçlı, yemin töreninin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri’nden istifa etti: Teğmen Bölük Komutanı Binbaşı, gerekçesini şöyle sundu:

Genç teğmenlerin mezun olurken kılıçlarını çekip yemin ettikleri yemin töreninin yankıları devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olayla ilgili sert bir açıklama yaptı. Olay Milli Savunma Bakanlığı tarafından da gündeme getirildi. Bu arada teğmenleri, bölük komutanının istifa ettiği haberini aldı.

Teğmenlerin yemin töreni akıllara kazındı

Kara Harp Okulu’nun mezuniyet töreni kapsamında diploma resepsiyonu ve bayrak takdim töreninde teğmenler kılıç yemini etti. Dönemi birinci bitiren Ebru Eroğlu önderliğinde toplanan genç teğmenler, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı attıktan sonra kılıçlarını çektiler ve şu ifadelerle yemin ettiler:

“Laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını, vatanın bölünmez bütünlüğünü, büyük Türk milletinin şeref ve haysiyetini, aziz vatanımızın bir karış toprağına uzanacak ellerin bizi bulacağına yemin ederiz.” ve kılıçlarımız her zaman keskin ve hazır olacaktır. Bizler Türk geleceğinin çocuklarıyız, şerefimizle doğduk, şerefimizle yaşayacağız.

MSB: GEREKLİ ÖNLEMLER ALINACAK

Teğmenlerin yemin töreni gündeme damgasını vurdu. Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Söz konusu olay her yönüyle inceleniyor. Soruşturma sonucunda ortaya çıkacak sonuçlara göre kasıtlı, ihmalkarlık yapan personel hakkında gerekli işlem yapılacak” denildi. Disiplin mevzuatı kapsamındaki ihmal veya sorumluluk”.

AA-20240830-35523560-35523547-CUMHURBASKANI_RECEP_TAYYIP_ERDOGAN

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: KILIÇLARI KİMLERE ÖĞRETİYORSUNUZ?

Konu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da gündemindeydi. Dün ÖNDER’in 21. İmam Hatip Kongresi’nde konuşan Erdoğan, sert mesajlar vererek şunları söyledi:

“Geçenlerde mezuniyet töreninde bildiğiniz gibi bazı düzenbazlar ortaya çıktı ve kılıç çıkardılar. Siz bu kılıçları kime karşı tutuyorsunuz? Şimdi bu konuda gerekli tüm soruşturmalar yapılıyor ve bir kaç cahil insan da umarım temizlenecek. Buraya birdenbire gelmedi, “30 kişi de olabilir, 50 kişi de olabilir. Kim olursa olsun ordumuzda olmaları mümkün değil.”

ASKERİ AKADEMİYEDEN İSTİFA

Olayın etkileri devam ederken, teğmen bölük komutanı Binbaşı M.’nin Türk Silahlı Kuvvetleri’nden istifa ettiği haberi geldi. Gelişmeyi duyuran Hürriyet yazarı Nedim Şener, Binbaşı M.’nin istifasını “Zaten istifa edecektim” diyerek gerekçelendirdiğini yazdı.

Bu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu